BBQ di rumah Cik Kiena

By mizu_sama
Pada 16 august yang lalu,aktiviti geng jamban berjaya di laksanakan dengan jaya nya,aktiviti yang bertemakan babi beratur itu di angotai oleh kiena(tuan rumah),summer,mia(balik awal),nani,ledi(besday gurl),din dan bel(penulis).artis jemputan pada hari itu adalah jai(bukan jay-jay) dan adi(juga bukan adi putra).manakala pelakon tambahan adalah dr abang kipas,abg sepit,dan beberapa yang nama meraka diresiakan(x tau benornyer).

Axtiviti ini,mengikut jadual aku bermula dengan aku mengambil din di kg zainudin,kemudian menanti nani di jalanan.setelah berjumpa nani di esso,kehangatan xtvt semakin hangat.kami tiba di rumah kiena dalam jam...(alamok...lupe tgk jam)..di rumah kiena,pasti lah kiena ada,di ikuti mia(silau) dan summer.aktiviti pertama ialah mkn sambal udang(pedas sey) yang di masak oleh 3 gadis...ketua chef adalah mia.

Kemudian,setelah masing2 berhingus(akibat pedas) kita org di jamah pula dgn cucur badak...ehh cucur udang.cucur badak x dpt nk buat sebab bahan nya mahal....badak skilo da bape juta...cucur udang ini di terajui oleh nani(sedap wehh)...

Dengan niat nk tdo pas kenyang(tradisi buaya)kami rupanya dikerah tenaga untuk mengasil kan bara(lagu awie).sewaktu menjalan kan xtvt ini,mia sudah pulanggg(komitmen).bara akhirnya berjaya di hasil kan oleh jai(ciss..aku gagal). setelah bara berjaya dihasilkan,kami terpaksa postpone bbq batch pertama kerana tiada serai...(serai yg di tanam kiena utk export sahaja).akhirnya,dlm jam 5 lebih(x tgk jam) kami berjaya memangang beberapa ketul ayam dan anjing panas(hotdog dlm bahse ingeris).kebanyakan hasil adalah hitam(hangus).

Dlm jam 6 lebih,ledi telah berjaya memijak kaki di rumah kiena setelah memlalui pengalaman meletihkan menaiki bas loncat-loncat(bas puchong) dan train.sesampai nyer ledi,beliau terus melahap nasi sepinggan,beberapa ayam dan udang serta tembikai berjaya dibelah time tuh(rangup tul tembikai tersebut)

Pada sebelah malamnya...acara grand telah berjaya dilaksanakan..iaitu potong kek..wahhh best betul ada org wat besday party..tingin tul.nani juga membelah kek tersebut bersama ledi sebab besday depa dekat2..eleen x de..kalo x bleh join together gether.

Sewaktu upacara(cam kat kuil je munyik) tersebut,ayam2 dan udang2 terus dibakar oleh tenaga import...best tul...siap ada maid(jgn marah).heheheheh

Perghh...cam panjang je aku taip..(iklan)

Setelah memasing kenyang...kami bergegas ke putrajaya...acara racing meracing berlaku sketika time tuh..kami kesana kerana nk tgk fire fox(bunga api...mampus aa aku nk ckp gak..haha)pas tgk2 bunga api...acara mengila diteruskan iaitu...haha apa lagi...acara peberat neh...bergambar dengan aksi misteri..haha..gilak aa korang.

Kemudian kami menruskan xtbt begambar di sekitar putrajaya,bulatan beso dpm masjid(prittttt..prtittttt...kecoh tul)dan tempat besejarah(seram sket2...bulu aku x tegang pun time tuh)

Akhirnya...cam biasa...bbq yg dikatakan sehari da jd 2 hari..(kene tipu lagi).pada esok nya,aku g amik din(din jd pengapit sial) kat kg melayu subang dan kita org telah melepakkn diri di sunway piramid...tiada xtbt yg xtream dpt dilakukn kerana kelewatan kami di sana....

Namun,pada sebelah malam,kami berjaya melempiaskan tension dan penat di karoke yg ditempatkan di putrajaya..perghhh..mantap2 sore2 ahli2 geng jamban...lain kali kita bleh wat award untuk bintang jamban la...akedemi jamban ke..ini kerana kesemua ahli jamban yang g semunya nyanyi..(sore wa sumbang cm biasa laa)

Kesimpulan dr xtbt ini ialah ianya amat baik untuk penumbuhbesaran bdn dan yang paling penting merapatkan ukhwah diantara ahli...

Namun isi tesiratnya,aku telah tutup kedai selama 2 hari..ha ha ha..mampos kastemer marah..ha ha ha.nway for jamban,i will do that whitout regrad(cane tah eja..melayu nyer sesalan..haha)

Sekian saya melaporkan dari tempat kejadian,di sini aku sertakan serangkap gurindam..

Begoyang kereta,
Bukan kerana beromen,
Sudah baca,
Silalah komen.

hahahahaha

yang menulih,

beldi
 

2 comments so far.

  1. twistiesgurl August 19, 2008 at 8:52 AM
    aku x leh lupe ledi ditipu idup2 oleh summer...
    "kalo ko nk tau tu la sogo ke-2"
    lg 1... " sebenarnye sejarah asal picc adalah dr topi yg telah terjatuh di putrajaya"
    hahaha....mcm sial je munyik ....
    kepek...aku mintak sori sebab time ko ade aku x terpikir nk bawak p putrajaya...
    ampun boss....
  2. LaDY August 19, 2008 at 12:28 PM
    TERKILAN XSEMPAT JUPE MIA LAA..
    HUK3..

Something to say?