Jemputan Dtg Lagikkk....

By LaDY
Kawan-kawan ku sekelian...
aku ade lg 1 jemputan neh...
aku jemput korg sume dtg kenduri kawen pada 15 November 2008
yg bertempat die :-


@ehsan01
Istana Aramaida Singgah Seri (mueekekeke)
No 19 Jalan Indah 3/7
Taman Indah Seksyen 3
75150 Padang Jambu
Melaka Darul Sejarah


:wink:
di kesempatan ini juga aku nk mohon ampun dan maaf kat korg
sbb sudah satu mggu lamanya aku tidak membizikan diri kat jamban
kerana kesebukan yg melanda.
aku harap korg sume paham..
kpd mereka yg mesejnya aku xbalas tu...
cukup taun aku balas nati..hehehehe....
jgn lupe mai dtg umah aku tau...
:snow15:





p/s :
KIENA - memandangkn ko selalu singgah melaka..aku mahu ko hadir.wajib..!!
BEL
- klu blk melaka...singgah lerrrr...
SUMMER - jum la polo p simpang pelangai...hehehehe
DIN - ko polo la sape yg berhajat nk dtg..xpon ko naik bas, aku amik ko kat MC nek BIOS
KEPEK - mak ayah aku tny ko ade sudi nk dtg x..?? huahuahua....
M K - ko nk dtg umah aku kn??ini lah masanya ko tunjuk diri...hohoho
:snow35:



satu lg..klu ade sesape berminat nk ikut aku p rombongan umah sebelah..
di SIMPANG PELANGAI, BENTONG,PAHANG
leh la daftar nama kat aku dgn hantar
'AKU IKUT KO P SIMPANG'
ke 0183870897
jgn risau..subsidi minyak disediakan
hahahahahaa...mueekekeke
:girl_14:

 


Err...... Nak habaq neh

By mizu_sama
Err........

Bagaimana harus aku kabarkan...

Wahai Kawan-kawan

Saya dah bertukar alamat

Sila update alamat baru saya ya.

Alamat lama dah tak boleh pakai

err.....

Ni alamat baru saya

Sila klik sini

koh koh koh
 


persahabatan

By Daz Dazlaila
PERSAHABATAN kita wujud dari


<1>
PERKENALAN



<10>
PERTANYAAN



<100>
KEPERCAYAAN



<1000>
PENGORBANAN


&


yg pasti dibajai dengan


berjuta
juta
juta
juta


DOA dari HATI yg IKHLAS

Daz : kenangan terindah :D
 


Sempat dalam kesempatan

By Yazid Umar
Alhamdulillah dalam kesibukan aku ke sana sini dapat jugak aku luangkan masa untuk berjumpa berkumpul dengan kawan2 aku, biar pun sesingkat masa namun cukup memberi makna. Itu bermakna korang semua memang 'best'.

Malam tu kita orang makan ala mat n minah salleh.. kat 'pelesit 9' Putrajaya. Kina my lap belanja aku ABC... :terbaik


Malam tu, din agak pelik dia kurang bergambar, dia jadi jurugambar sepenuh waktu..

Hasil kesenian din dalam seni foto dan telah membuahkan persoalan dalam bergambar...

Aksi stan lagak ngeri yang pertama kali aku penah lakukan dalam proses bergambar.. Bell betul2 nampak mcm tiang sebatang.. heheheh....

Aku kalau free akan terus berhubung berjumpa korang semua. Pada yang tak dapat jumpa.. nanti kita jumpa lagi.. aku akan call korang kalau aku turun atau ada kerja lagi di KL..
 


sunyiiiiiii...

By twistiesgurl
dah lame xde sesape post ape2 kt sini...
nape weii...
mane korang..???
 


Waaaa...Rindu Korang!!!

By JuiCe


Seronoknyer........uwaaaa!!!!
korang..aku dh update blog...jemputla singgah...
 


Salam Hari Raya...lgi 4 Hari nak Abes Raya

By JuiCe
Kwn2 sume...rindunyer aku kt korang2...kt cni aku nk amik kesempatan untuk mintak ampun n maaf even terlambt...tp rsenye mase rye ari tuh dh sms korang kot..meuhehehe..
aku skang curi2 update blog...sbb tetibe je aku bukak blog ari ni xde org blok..mungkin network engineer aku lupe nk blok untuk aku kot ari ni..nk wt cmner,..rezeki aku...hahaha..
rezeki untuk post kt cni le tuh....
jgn maraaa ek...hehe...
tp kan..syg aku xdpt join korang ber skype-skypan...aduyai...ape la nsib...tp aku salu la on gak skype scre haram..kiena bg link tuh...tq kiena...!!
emm...stkt ni sje coretan ari ahad...ahad pon aku keje beb... bak kte org...bangla pon cuti ari ahad oiiii ..tp aku bkn bangla...so aku xcuti...muahahahaha...
k all...muah3....
 


Jemputan

By LaDY
kepada semua kawan² ku yg mengenali diriku ini
anda di jemput hadir ke rumah aku pada 11/10/2008
dtg yer di alamat berikut
No 19 Jalan Indah 3/7
Taman Indah Seksyen 3
75150 Padang Jambu
Melaka
yang benar,
~~ LaDY ~~
 


Pesanan Utk Semua

By LaDY
aku ni menyampaikan pesan org...
amanah org wajib di jaga..jd aku kopi pes je la ape yg org ni pesan kat aku utk korg sume yerk..

[12:35:49 PM] zam_stargone says: mintak forward kat kengkawan...zam ucap slamat ari raye maaf zahir batin halalkan maafkan segala tersilap kata..tkasar bahasa k....

[12:37:19 PM] zam_stargone says: tarikh penerbangan blm dpt lagi...tp pengesahan terpilih dah dpt...InsyaAllah kalau xd masalah bln dpn zam berangkat ke tanah suci....

sekian utk makluman semua.

p/s : zam..t tolong doakan kekayaan kite yerk... ;-p
 


Pohon Berbilion AMpun Dan Maaf

By twistiesgurl

SeLamAt HaRi RayA AidILfItRi
mAAf ZaHiR & BaTiN.

untuk sume kawan2...aku dengan hati yg penuh keikhlasan ingin memohon ampun dan maaf...andai selama perkenalan dan perbualan kite selama ni ade yg terguris..tercalar...terhakis...ter (ape lg ekk) sume ter la....
aku harap sesi persahabatan kite sume bukan berakhir sampai di sini ...
moga2 Allah berkati persahabatan kite sume...
aminnn....
aku sayang korang sume...
lebiu all la...

dengan ingatan tulus ikhlas dari:
kiena / twistiesgurl
 


untuk korang

By twistiesgurl
Seperti biasalah aku agih-agihkan duit raya kepada sahabat sekalian, tahun ni rezeki lebih sikit sbb aku dapat bonus RM500, so setiap sorang dapat RM400..balance utk aku RM100 utk banje raye...JGN REBUT2.SUME akan DaPaT....K





kepada semua...aku mohon ampun dan maaf atas segalanya....samada sedar atau tidak...
selamat hari raye..
maaf zahir batin....
0-0 ekk...



 


LemOn @ MINES

By twistiesgurl

restoren david teoh..(betul ke eje ni)


ikan siakap steam..


the best dishes... lemon chiken...yummy...


sotong goreng berempah..(aku agak je ni)


the whole meal..

thanx for adi sponsored all this...

hehe.... next time p lg yer...
dekat tmpt ni la aku jumpe parid kamil....ekekeke ngn david teoh...
ade lg artis aku rase...sbb aku x sempat nk p snap gambo... (malu senornyer..ekekeke
)

 


TRIP TO Kenyir 2008

By mizu_sama
TRIP TO Kenyir 2008

Trip to keNYIR..
daTe : 4-7 disember 2008
( 4 days 3NITe )
Cost TRIP : RM250 per PERson
Including : BOAt petrol,MAkan,MInuM,transport to kenyir,umpaN...
conTact : syafa - 019-9879767
E-MAil : assyafa@gmail.com
 


Kad RAYA!!

By mizu_sama




Sesiapa yang masih mengamalkan cara2 tradisional dalam menyambut aidilfirti dengan menghantar kad raya(se eloknya berukuran A4) bolehah berbuat demikian dengan menghantar kad raya kepada saya di alamat berikut

kepada; Mohd Syafa Azwan,
1492-1,Batu 5 1/2,
Jalan Bukit Rambai,
75250,Melaka.


p/s:plzzz...jgn taruk beldi biru....
 


HEPI BESDAY DIN

By mizu_sama



Hepi Besday Din..Semoga murah rezeki dan panjang umor...Din,panjat tiang2 dan bagunan2 jagalah mata,jgn terlalu asyik memerhati pepel,jatuh pulak nanti.selamat hari penubuhan malaysia dan selamat hari jadi lee kuan yew.korang semua berkongsikan 16 september.semoga di usia 26 tahun nih ko akan menemui jodoh din.amin

Yang Ikhlas,
Syafa Azwan/Beldi Biru
 


berbuke bersame cik ledi n the geng

By twistiesgurl



blurr je....














ledi x abis2 sms jerk...
















"hello bel.... rugi ko x dtg....bestt"















nak fresh oren ke tembikai...???












ikan siakap 3 rasa
kailan ikan masin
tomyam seafood
udang butter
sotong goreng tepung
daging masak merah
fresh oren
watermelon juice
 


MiMPi SeoRaNG aKu...

By LaDY
SEMALAM...
Date : 05/09/2008
Time : kurang kepastian


Pergghhh....gilakkkk...
korang mesti xpercaya ngan ape yg akan aku stori kat cnih...
mmg gilakkk... (korg baca tau...xnk baca aku sebat tengkuk korg t..)


smlm aku mimpi DIN mati kene sembelih ngan mesin tebang pokok tau x..!!!!


okey2..cite die camnih...

aku tgh jalan2...kuar lepak-lepaking ngan membe2 aku..ramai la juga..tp aku xingat sape yg ade...yg pasti aku nmpk KIENA

pastu ntah cane ntah..aku rasa sbb mulut lazer aku nih..aku telah buat KIENA kecik ati maka KIENA mengambil langkah drastik dengan merajukkn dirinye...yg lg tambah aku bengang..die leh blah camtuh jerk tinggalkn aku..die blah blk umah die lak tuh...tp xpe..oleh kerana aku ni merupakan sahabat yg baik aku trus mengejar KIENA smp ke rumah die..aku pujuk KIENA kaw2...say sori la..maaf la..ape jadah lg la...habs sume bahasa aku guna..akhirnya KIENA punya merajuk ilang tp tetap berkeras hati xnk ikut aku lg...chiessss....

aku pun berlalu pergi mencari tmpt penginapan..penat berlari weih..aku nk tido..hehehehe...dlm aku tgh berjalan2 tuh..aku nmpk ade 1 group bdk2 laki tgh berkumpol...pastu ade sorg tgh bg ceramah...aku lalu blkg group tuh..tetibe mamat yg tgh bg ceramah tu sound....


"awak cari die ke??" (sambil tunjuk satu mamat ala2 indie band)

aku pandang keliling..pastu aku tunjuk diri aku...seraya berkata...

"encik ni ckp ngan saya ke??"

"ye la..xkn aku ckp ngan batu lak.."

"errr encik..sy xkenal org yg encik tunjuk tu..watpe saya cari die..??"

"eh..mamat ni bkn kawan awak ke??nama die DIN"

"hah..!!!" (aku tercengang..)

siyes aku xkenal mamat tu..xde rupe DIN langsung sbb mamat tu rambut die ala2 bob marley sket..tebiat ke hape DIN wat rambut camtuh..lg pon mamat tu cute gilerrrrr ngan rambut camtuh...walaupon DIN kacak SIALL..!! (sori to say DIN) hehehehe

aku pon trus blah..malas layan...aku pikir tu taktik nk ngurat aku tp xjadik tu..
(waahahaa mesti korg kate aku pasan ek...pedulik hape aku...)

sambung blk....

tgh aku jalan tuh...aku rs ade org ikut aku... aku toleh mmg sah ade org ikut..2 org lak tuh...sorg pon aku xkenal...yg pasti bkn mamat dr group tepi jalan td...aku pon ape lagik...larrriiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkk.... dorg pon ikut larikkkkkkkkkkk juga...ingat ni olimpik ke weihh..??dah la aku lari blk umah KIENA xilang lg penatnyer..ni kene lari lg.....perghhhh

aku nmpk satu umah..aku masuk n nyuruk lam bilik...mamat tu dpt ikut...
aku wat2 tido jerk...aku dgr dorg bisik2....aku buka mata...
1 mamat tu duk ngadap muke aku smbl tersengih...(mamat cute td la...)
aku pon sengih blk kat die...tibe2 dtg lg sorg sergah aku...dgn lantang die bersuara.....

"ko akan mati..." die kate smbl ketawa jahat

"apsal lak??" aku tny

"eh suketi aku la..aku nk ko mati..." waaakakakaka...

aku dah takut nih...mamat cute td ilang trus..chiess xguna tul...
pastu JENG....JENG...JENG....

DIN dtg menyelamatkn aku..dgn gerudi di tgn nyer...DIN trus menggerudi dada org tu tepat ke arah jantung..maka org tu pon mati...DIN dgn gaya hero, tiup gerudi tuh..pastu gelak...aku rs sgt gembire krn DIN telah menyelamatkn aku...yeee yeee aku bersorak....

tibe2...ade satu manusia mana ntah, leh plak muncul dr blkg DIN...
trus sembelih DIN ngan mesin tebang pokok tu weihh...!!!

gilaakkkkk....maka DIN pon mati....

owhhhh tidak......myDIN...!!!!
no no no...it can't be....
aku menjerit2 nama DIN tp xnangis sbb aku takut gilerrrr....

aku dgn berani nyer amik gerudi tu... dgn niat nk bunuh blk mamat yg jahat nk maut tuh....

"Bangun..xkeje ke hari nih..??" mak aku panggil

alaaaa potong stim tul la...aku baru nk balas dendam utk DIN...

okeh abeh dah mimpi aku tuh. so...amacam geng mimpi aku tuh??? tragis x..??



p/s : sori la pada geng2 yg lain...korg masih blum dpt aku masukkn lg lam mimpi aku laa..maybe next time ea....hehehehhehehe
 


AL FATIHAH

By eleen
on 25th august i view farah at myspace
but only the nxt day i knew that she has left me
yesterday,mira called me saying that 'farah hani dah
meninggal weyh !'.
i was like WHAT? terus bgn dari tidur and call mira
she storied and my tears just keep goingg goingg and goingg.


that night i went to her tahlil.
her mother wasnt there,she's at the hospital taking care of
farah's little bro.


when everyone baca yaasin,
i started crying crying crying,i couldnt helped myself.
she was too nice,vry naive and so sweet


i opened her closet and guess what.
our pictures are inside there.
she sticked in her closet.
awk still simpan that polaroid kan farah? (kita pon)
awww,farah u remembered me.
i thought u forgot me after u left sri aman.
and after i left sri aman too.
all her doodles with our names also are inside.
after seeing those i couldnt help myself.
tears just keep going,nvr ending.


sat on her bed,thinking of her.
farah,ur image was all over my head.
yr smiles,giggles
you were so cutee,so naive,sgtttsgtt baik hati.



if Allah give me one wish,
i'll wish to see u again,just one more time.
i want to spend time with you,my chihuahua
ily,babe.
seriously.



i missed the times we gossip abt 'THAT GIRL' masa form2.
i missed the time kitaorg melantak nasi lemak kat dlm class
i missed the time kite sme2 gi class taekwando.
i missed the good times,as well as the hard times together.
eventho waktu form3 dah tak rpt,but still rapat kan? ;D
i miss u,vry much
i love you,vry much



well,farah rest in peace.
harap awk disamping org yg disayangi Allah.
kita akn doakan awk,yehh? [:

GOODNIGHT,my chihuahua <34567891
2.6.91-26.8.08
 


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

By LaDY
Doa Buat Sahabat

Ya Allah Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat
Ya Muhaimin Ya Salam
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu.
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hatiMu.
Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.
Ya Allah
Jangan biarkan sahabatku terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu. Jika kau halalkan aku merindui sahabatku, janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.
Ya Allah
Kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan dan kecemerlangan hidup di dunia serta akhirat kelak..
AMIN YA RABBAL 'ALAMIIN....
KALAM HIKMAH :
"Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia.
Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara."
-(Saidina Abu Bakar As-Siddiq)
"Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan.
Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau."
-(Imam Umar bin Abdul Aziz)
nota kaki : mohon maaf kepada semua yg mengenali diri ku ini...semoga amalan di bulan ramadhan diterima dan diberkati ALLAH swt...
 


AMaNaT MeRdeKA

Category: By Geng Jamban

Yang Berbahagia Tuan Kerepek, Yang dihormati Tuan Shrill, Beras, Din, Bel, Dax, Pan, Gaara, 3rd. Yang di Dimuliakan Datin MK, Kiena, Nani, Lady, Summer, Dazz, Eleen, Chya dan Jus..Berdirinya saya di pentas jamban yg tak seberapa ini adalah untuk menyampaikan amanat seblum saya berangkat ke kampung halaman saya iaitu di United Kingdom of London..

The Kontolis

diterajui oleh KEREPEK: Wahai Kanda Kepek, walaupun kita lom penah dating bedua, aku nak ucapkan banyak2 tima kasih sbb blog ko lah aku jumpa taik2 di jamban neh.
SAHABATKU SHRILL : Selamat menyambut kelahiran baby baru. Ko lah ahli jamban yg paling puake penah aku jumpa, (bak kata din)
PAPA AMIRUL (BERAS) : pstt amirul tu aku reseve awal2 tau, pastikan dia jd lawyer atau majistret. muehehehehee
ZAINUDIN RUSMAN : Sahabatku din yg kecil molek, ko la bos ku sampai pencen, cayalah..
BEL KEKASIH GELAP : muahahahaha, pst gambo ponggong aku mana..jgn lupa aku tau
DAX YG X HENSEM: dax oo dax mana la ko menghilang, hasrat ko nak jumpa aku nampaknya tak kesampaian.. takpela, mana tau 20 thn akan dtg kita leh jd besan..
PAN CIKGU KEDING: Pan walaupun ko salu kutuk pusat aku, tp lobang idong ko ttp menjadi pujaan hatiku spi bila2.
KELING GAARA: err apa aku nak kutuk ko neh, errrr. dah puas kutuk ko spi tak tau pe nak tulis pasal ko, neway arap ko dapat tukar ke semenanjung dgn segera..(pst leh la dating ngan nani...(sambil jeling din)
ADEK 3RD YG MANIS: ted mekasih la sbb sudi jd wakil aku masukkan entry neh, klu nak arapkan kiena, jgn harapla,dia sebok jahit manik kat umah sampai sanggup ponteng keje, muekekekekeke. Jgn lupa aku tau, aku akan salu lawat blog ko.

The Pepelis

Diterajui oleh MK: hoih MK, ko janji nak banje aku piza la, kepsi la, ciken rice la, spi arini pun tarak, cissssssss.. takpe2 aku kumpul semua tu, nanti aku dtg blik sini aku tagih tau
KIENA GEBU COMEI : hoih, tak abis lg jahit manik ke. pst nanti klu ko nak dtg kch calling jer aku tau, take care tau
NANI SI CANTEK : Hoih nani, aritu aku tak sempat nak bermesra ngan ko, tp ko mmg best la beb. spoting..
LADY AWEK BRUTAL: muehehehehehe lady, jgn marah ye.. ko mmg brutal rock giler, rugi aku tak sempat jumpa ko aritu, klu tak mmg kecoh.hehe, klu ko g "butulu" call aku tau
SUMMER: sum oo summ, ko ni pun aku tak sempat nak bermesra, tu la sape soh tido, aku majuk pastu balik la, hehe
DAZZ: dazz my prend mana la ko menghilang,,uhuk uhukkk, nanti aku salu lawat blog ko aku conteng2 la situ nanti, im gonna miss u
ELEEN, CHYA, JUS: korang bertiga jangan lupa aku tau, salu2 la online, mana tau ada time aku online aku leh chat ngan korang, take care tau

to all jambanese, korang sume best giler, i'll be missing u all

yang benar
Mia yg gendut
 


Aku di Site...

By akusape!

Geng jamban ku suma..skang ni aku menyepi di siang hari kerana aku berada di site sekitar Kolumpo.Aku skang menjelajah suma bangunan yang berada di Kolumpo.Aku dah semakin hitam..penat dan best kerja ni kerana banyak kuar dah dapat kuar peluh yang banyak...Gambar aku tu untuk korang suma yang rindukan aku...tatap lah gambar itu..Gambar aku tu ber"background"kan Kolumpo...
 


HadiaH... HadiaH... HadiaH...

Category: By LaDY
Hahaha...

start dari 1st Gath..aku xdpt nk post ape2...

skang nih aku nk post entri....hehehehe...

peace on earth bebeh...

memula aku nk tunjuk hadiah yg aku dpt masa 1st gath kat TASEK tuh...

utk hadiah ini, aku ucapkn terima kasih pada KEREPEK n DAZZ..


kemudian..

hadiah yg aku terima masa BBQ umah kiena...

dorg selebret besday aku ngan nani sekali....



terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yg meraikan aku...sape yg bagi hadiah tu aku benar2 terharu...pada yg xbagi hadiah tu, terima kasih juga kerana meng'wish' pada aku...aku xkesah pon korg xbg hadiah krn doa korg pada aku sudah memadai...

ape pon aku mmg seronok dpt kawan ngan korg sume..lu org mmg sporting abeh laa...tiap kali aku dtg KOLUMPO (jeling tajam pada DIN)...pasti aku dibawa ke tempat2 yg menarik...satu pengalaman yg cukup berharga bagi aku...

THANX 2 ALL OF YOU MY DEAR SWEET LOVELY WONDERFUL MARVELLOUS SINDIKET

waahahahahaha......

 


Kecil kecilan...haha

By mizu_sama




hahahaha hak cipta gamba aku pelihara...

nak upload bebanyak aku malas...itu pun belambak lagi aku x masukkan

nk original saiz...cari aku la..hahahahahahaha(gelak jahat)
 


BBQ di rumah Cik Kiena

By mizu_sama
Pada 16 august yang lalu,aktiviti geng jamban berjaya di laksanakan dengan jaya nya,aktiviti yang bertemakan babi beratur itu di angotai oleh kiena(tuan rumah),summer,mia(balik awal),nani,ledi(besday gurl),din dan bel(penulis).artis jemputan pada hari itu adalah jai(bukan jay-jay) dan adi(juga bukan adi putra).manakala pelakon tambahan adalah dr abang kipas,abg sepit,dan beberapa yang nama meraka diresiakan(x tau benornyer).

Axtiviti ini,mengikut jadual aku bermula dengan aku mengambil din di kg zainudin,kemudian menanti nani di jalanan.setelah berjumpa nani di esso,kehangatan xtvt semakin hangat.kami tiba di rumah kiena dalam jam...(alamok...lupe tgk jam)..di rumah kiena,pasti lah kiena ada,di ikuti mia(silau) dan summer.aktiviti pertama ialah mkn sambal udang(pedas sey) yang di masak oleh 3 gadis...ketua chef adalah mia.

Kemudian,setelah masing2 berhingus(akibat pedas) kita org di jamah pula dgn cucur badak...ehh cucur udang.cucur badak x dpt nk buat sebab bahan nya mahal....badak skilo da bape juta...cucur udang ini di terajui oleh nani(sedap wehh)...

Dengan niat nk tdo pas kenyang(tradisi buaya)kami rupanya dikerah tenaga untuk mengasil kan bara(lagu awie).sewaktu menjalan kan xtvt ini,mia sudah pulanggg(komitmen).bara akhirnya berjaya di hasil kan oleh jai(ciss..aku gagal). setelah bara berjaya dihasilkan,kami terpaksa postpone bbq batch pertama kerana tiada serai...(serai yg di tanam kiena utk export sahaja).akhirnya,dlm jam 5 lebih(x tgk jam) kami berjaya memangang beberapa ketul ayam dan anjing panas(hotdog dlm bahse ingeris).kebanyakan hasil adalah hitam(hangus).

Dlm jam 6 lebih,ledi telah berjaya memijak kaki di rumah kiena setelah memlalui pengalaman meletihkan menaiki bas loncat-loncat(bas puchong) dan train.sesampai nyer ledi,beliau terus melahap nasi sepinggan,beberapa ayam dan udang serta tembikai berjaya dibelah time tuh(rangup tul tembikai tersebut)

Pada sebelah malamnya...acara grand telah berjaya dilaksanakan..iaitu potong kek..wahhh best betul ada org wat besday party..tingin tul.nani juga membelah kek tersebut bersama ledi sebab besday depa dekat2..eleen x de..kalo x bleh join together gether.

Sewaktu upacara(cam kat kuil je munyik) tersebut,ayam2 dan udang2 terus dibakar oleh tenaga import...best tul...siap ada maid(jgn marah).heheheheh

Perghh...cam panjang je aku taip..(iklan)

Setelah memasing kenyang...kami bergegas ke putrajaya...acara racing meracing berlaku sketika time tuh..kami kesana kerana nk tgk fire fox(bunga api...mampus aa aku nk ckp gak..haha)pas tgk2 bunga api...acara mengila diteruskan iaitu...haha apa lagi...acara peberat neh...bergambar dengan aksi misteri..haha..gilak aa korang.

Kemudian kami menruskan xtbt begambar di sekitar putrajaya,bulatan beso dpm masjid(prittttt..prtittttt...kecoh tul)dan tempat besejarah(seram sket2...bulu aku x tegang pun time tuh)

Akhirnya...cam biasa...bbq yg dikatakan sehari da jd 2 hari..(kene tipu lagi).pada esok nya,aku g amik din(din jd pengapit sial) kat kg melayu subang dan kita org telah melepakkn diri di sunway piramid...tiada xtbt yg xtream dpt dilakukn kerana kelewatan kami di sana....

Namun,pada sebelah malam,kami berjaya melempiaskan tension dan penat di karoke yg ditempatkan di putrajaya..perghhh..mantap2 sore2 ahli2 geng jamban...lain kali kita bleh wat award untuk bintang jamban la...akedemi jamban ke..ini kerana kesemua ahli jamban yang g semunya nyanyi..(sore wa sumbang cm biasa laa)

Kesimpulan dr xtbt ini ialah ianya amat baik untuk penumbuhbesaran bdn dan yang paling penting merapatkan ukhwah diantara ahli...

Namun isi tesiratnya,aku telah tutup kedai selama 2 hari..ha ha ha..mampos kastemer marah..ha ha ha.nway for jamban,i will do that whitout regrad(cane tah eja..melayu nyer sesalan..haha)

Sekian saya melaporkan dari tempat kejadian,di sini aku sertakan serangkap gurindam..

Begoyang kereta,
Bukan kerana beromen,
Sudah baca,
Silalah komen.

hahahahaha

yang menulih,

beldi
 


lihatlah keseronokan kitorg.....

By twistiesgurl

aksi the jambanz kt palace of justice...








the pepels..







bel konon nk angkat PICC...









kalo korang nk tau ni la sogo ke dua... (summer ckp)








ledi konon kuat la tu...








kek sponsored by MK









best kan....







time ni kitorg tgk firefox (fireworks)..
bel yg cakap cam tu..







tgk la betapa hepi nyer kitorg...
rugi woo sape x dtg..







cube korang teke ape kitorg cube buat..









khusyuk nani...







korang caye x...din ngn bel wat keje...
kopek bawang putih....hehe









ni la hasil bakaran pertama dr din...
hangus....tp din cakap sedap....muekekeke..







cube korang pandang dlm kuali tu...
sambal udang beb...






sesi makan tengahari








kepada kawan2 yg x join BBQ kt umah aku...
nasib korang la...mmg best...
2 hari 2 malam tau kitorg beramas mesre....
perghhh.....
korang bayangkan lah...betapa seronoknya kitorg sampai masing2 xmo berpisah...(nani sampai sanggup ponteng kursus...hehehe)
2 hari 2 malam beb... psstt kepek...best tau...tahun depan amik coti lame skit ehh....kitorg ade plan lain yg lagi best tau....
kepada MK..zidax..eleen...SHRILL...jue...tahun depan korang kene amik cuti sekurang-kurangnya 2 minggu...kite ade plan baeekkkknyer....
ni la gambo2 yg kitorg sempat capture... bidio korang tunggu din la ehh...