Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

By LaDY
Doa Buat Sahabat

Ya Allah Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat
Ya Muhaimin Ya Salam
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu.
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hatiMu.
Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.
Ya Allah
Jangan biarkan sahabatku terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu. Jika kau halalkan aku merindui sahabatku, janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.
Ya Allah
Kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan dan kecemerlangan hidup di dunia serta akhirat kelak..
AMIN YA RABBAL 'ALAMIIN....
KALAM HIKMAH :
"Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia.
Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara."
-(Saidina Abu Bakar As-Siddiq)
"Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan.
Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau."
-(Imam Umar bin Abdul Aziz)
nota kaki : mohon maaf kepada semua yg mengenali diri ku ini...semoga amalan di bulan ramadhan diterima dan diberkati ALLAH swt...
 

0 comments so far.

Something to say?