Road Tour 1 : Pusat Bandar Jengka : Dazz

By akusape!
Pada hari Selasa bersamaan hari Wesak pada 12 Mei 2014 adalah hari pengembaraan aku.Setelah berminggu merancang akhirnya berjaya juga untuk berjumpa dengan rakan blog iaitu Daz yang berada di Pusat Bandar Jengka,Pahang.Seawal pagi jam 7 pagi aku sudah bersiap-siap mandi dan melepaskan hajat-hajat yang tak sepatutnya aku bawak ke Pahang.Aku risau bila whatapp aku tidak dibalas oleh Daz..tidak lama kemudia dia membalas dan menyuruh aku untuk naik bas jam 9:30pagi bas Metro ke Jengka.Selepas bersarapan aku pon bergerak ke Stesen Pekeliling.Jam 9:15pagi aku sampai di Stesen bas pekeliling trus aku cari bas Metro ke Jengka...yes jumpa tapi mana kaunter die??tanya aku dalan hati...Aku pon bertanya kat bangla sorang ni sebab dok terconggok depan pintu bus tu..tapi die pon tak tau...aku pon tanya pemandu bas Plusliner die kata kat belakang bus..oo baru aku nampak...Bang  bus ke jengka ada kol brape aku tanya...kol 10:30am...jam mase tu kol 9:25am wah ada sejam hehehehe takpe..aku beli tiket ke Jengka..dan dok mengabiskan masa dengan bermain whatapps..jam 10:30am pintu bus dan ternganga jadi aku pon naik dan pergi ke seat aku di tepi tingkap.Wow!!bus ni luas betol leh julur kaki..selesa...Tidak berapa lama ada awek dok tepi aku...tapi bus tu tak penuh jadi die pergi dok kat tmpat lain.Wow..first time aku naik bus ke Jengka ni heheeheheh..Dalam perjalanan macam biasala takde ape pon nk cerita jadi aku pon tido je....Jam 11:30 pagi bus smpai ke stesen Temerloh jadi ramai orang turun.Jadi aku sambung balik tido...Pukol 12:30pm aku tgk Pusat bandar Jengka lagi 4km..wah dah dekat tapi aku tak penah smpai jadi aku tak tau..tetibe aku nmpak tower TM yang pernah Daz tunjuk dulu...TM Jengka..blakang TM tu ialah stesen bus Jengka...Yahooo sampai gak aku akhinya..Turun bas benda pertama aku buat ialah cari toilet...heheehhe...lepas tu aku whatapps Daz kate dah smpai..jadi aku pun tunggulah..heheheh tak berapa lama Daz pon smpai..Daz dari jauh dah tersenggih...heheeehehhhe...jadi aku pon menaiki kereta beliau..memula pergi lunch sambil berbual-bual.Kemudian Daz merancang pergi ke Gunung Senyum tapi dia kat tak tau jalan..aku kate pergi je sesat aku ngan ko gak heheheheeh...buleh tahan gakla jauh Gunung Senyum tu dalam setengah jam ikut cara pemanduan berhemah daz.Aku dah tebayang leh tgk view dari atas gunung..Sampai je kat GUnung Senyum tu kitaorang tak tau kat mana nk menghala...sib baik ada segerombolan bebudak-budak yang tak tau nak kemana tapi kitaorang ikut je dorang heheheeehhe...Best gak dapat tgk tasik,hilang stress keje aku time tu...tak ingat ape pon pasal keje.Naik jambatan gantung pon best heheehehhe..jambatan repot kalo tak dah aku lompat-lompat..Sesi bergambar pon bermula...
heheheheh...posing maut di jambatan gantung.Kemudian kitaorang meneruskan perjalanan ke tempat yang ingin dituju...mengikut tmpt jalan kaki yang disediakan..kitaorang carik budak-budak tu cepat tol hilang..rupanya ada dibawah gua sambil bergelak2 sakan.aku ngan daz pon pergi meneruskan perjalana ke pintu gua.Aktiviti bergambo pon berlaku lagi.Bebudak tu smpai dan aku tanya jauh ke nak panjat ke atas...die kata jauh..mase tu pon dah kol 3 petang..hehehehe...takut naik kang nak turun dah gelap..tak smpat aku nk balik plak..jadi aku ngan daz pon bergambar dalam gua tu smpai tak larat nk bergambo..Selesai begambo kitaorng lepak kat pondok yang dibina hehehe...Beberapa minit kitaorang berambus dari situ..pergi menuju ke kereta dan bergambar lagi bersama peminat hingga ketiak aku berpeluh2 hhahahahhaa...pastu kitaorang pon bla dari Gunung Senyum tu..Dalam perjalan aku punyalah mengantuk...hehehhe daz..sorila dengar bunyik dinasor..hhahahaaahha..Smpai kat bandar jengka trus beli tiket bas jam 6:30pm.Pastu gi lepak minum sementara tunggu bas.Kol 6:15pm aku pon lepak kat stesen bus..dan bergambo lagi..Bas aku smpai dan 6:30pm bus pon berlepas ke Kolumpo..Tq daz ikut aku smpai naik bus dan ikut blakang bus...hahhhahah..Ini adalah road tour aku yang pertama...jadi akan ada yang ke 3,4,5 dan seterusnya....jadi rakan2 lain tunggu aku smpai ke tmpat kamu..ingat bawak aku prgi ke tmpat yg best2...TQ Daz tunjukkan aku bandar Jengka..



 

5 comments so far.

  1. ROssa Annie May 19, 2014 at 2:35 AM
    Alaaa....xde button like.plk.kt sini
  2. lady May 20, 2014 at 12:11 AM
    So sweettttt ^_^
  3. Daz Dazlaila May 20, 2014 at 4:32 PM
    eh ehh.. ade pic saya laaaa

    macih din ... sbb dtg gunung senyum

    harap selalu tersenyum.. eh !

    hahhahahahaa

    kbai .

    nanti len kali datang kite gi sungai lak.
  4. 3rd June 19, 2014 at 4:14 PM
    kenapaaaaaaa gmba aku xder... din sila up haha
  5. gaara October 8, 2014 at 2:37 PM
    senyum lebih din....

Something to say?